Excelde Toplama Nasıl Yapılır?

Excel bir hesaplama yazılımı olarak bilinmektedir. Excelde Toplama Nasıl Yapılır? Microsoft Excel Windows ve Apple Macintosh bulunan işletim sistemleriyle çalışmaktadır. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarınızda her türlü hesaplama, mali, bütçe konularında kullanabilirsiniz. %80 oranında hesaplama ile ilgilenen firmalar tarafından kullanılmaktadır. Yaptığı birçok işlem bulunmaktadır. Mali sayılar, tarihler, rakamlar, grafik, hesap işleri, tablolama, rapor işlemlerini tablolama veya hücre sistemiyle yapabilmektesinizdir. Matematik bilmeyen kişiler bile Excel sisteminin formüllerini kullanarak çok hızlı bir şekilde işlemlerini yapabilmektedirler. Excel’in koruma sistemiyle beraber dosyalarınızı koruma altına şifreleme sistemiyle alarak diğer kişiler tarafından ele geçirilmesini önlemektesiniz. Sizin haberiniz olmadan rakamlar üzerinde bir oynama yapılması imkansızdır.

Excelde Toplama İşlemi

Excelde Toplama İşlemi
Excelde Toplama İşlemi

Günlük hayatımızda 4 işlemi herkes kullanmaktadır. Excel bu işlemlerden toplama kısmına alt başlıklar ekleyerek işlemlerinizi formüller ile kolay bir biçimde sizlere sunmaktadır. Excelde Toplama Nasıl Yapılır?

. Kendi oluşturduğunuz hücrelerinizin toplama işlemini yapabilirsiniz. A3 hücresinden A10 a kadar olan toplama işlemlerini formül ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu hücredeki başlıkları maaş aralığı, gelir gider olarak ayarlayabilirsiniz.

Şartsız Toplama İşlemi:

Belirlemiş olduğunuz aralıktaki sayıları toplar. Giriş sekmesine tıklayarak TOPLA kısmını seçmelisiniz. Manuel olarak =TOPLA yazarak işleminizi bitirebilirsiniz.

Klavyeyle Toplama Yapmak:

Excel 2010 ve üzerindeki her sistem için bu özelliği sunmuştur. Klavyenizde CTRL+M kısayolunu açarak toplama ekranını açarak hesaplama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tek Şartla Toplama Yapmak:

Sizlerin belirlemiş olduğu aralıklara =ETOPLA ile aralık ve şartı seçerek toplama işleminizi yapabilirsiniz.

Seçmiş olduğunuz hücreye =TOPLA yazdıktan sonra parantez açarak formülünüzün aralığını girin. Aralığınızı belirlemek için virgül kullanın. Örnek verecek olursak =TOPLA(A5:A8,587,478) şeklinde işleminizi yapabilirsiniz.

Birçok matematiksel alanda sizlere hizmet veren Microsoft Excel kullanımını en basit şekilde kurarak formül hesabıyla sistemini kurmuştur. Firmaların ve çoğumuzun kullandığı Excel son derece basit ve hızlı işlem sistemine sahiptir. Belli başlı formüller bilindikten sonra kullanamayan kişi sayısı neredeyse sıfırdır. Böyle bir hizmeti bizlere sağladığı için Microsoft ekibine teşekkür ediyoruz. Diğer formül ve hesaplama işlemlerini de sizlere aktaracağız. Verdiğimiz bilgiler dahilinde toplama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kolay ve hızlı bir biçimde hem zamandan kazanırsınız hem de işleriniz plana girerek ilerler. Excelde Toplama Nasıl Yapılır?

Sizler için hazırladığımız diğer faydalı bilgiler kategorisindeki yazılarımızı da görmenizi tavsiye ederiz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku