Excelde Sıralama Nasıl Yapılır?

0
152

Çoğu dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda Excel yazılım sistemini görmekteyiz. Excelde sıralama. Microsoft ve Apple ile de birleşerek hesaplama işlerinde bir duayen olmuş yazılım sistemidir. Bu sistemi kullanarak çoğu alanda yer edinebiliriz. İşe alımlarda bile Excel’i kullanma ve hesap işleriniz göz önünde bulundurularak seçimler gerçekleşir. Kullanım alanlarından bazıları mali işler, bütçe yönetimi, aylık gelir – gider hesaplaması, sayı ve metin yazıları olmaktadır.

Excelde Sıralama Nasıl Yapılır?

Verilerinizin güvenliği Excel için gizlilik açısından önem arz etmektedir. Oluşturduğu şifreleme sistemi ile dosyalarınıza parola ekleyerek sadece size ait olmasını sağlayabilirsiniz. Verilerin sınıflandırması, karşılaştırması, yönetimini hücre ve tablolama yöntemiyle gerçekleştirirsiniz. Kolayca ekleme ve silme yapabilirsiniz. Belli başlı formüller kullanılarak matematik bilmeyen kişiler bile her türlü hesabı yapabilmektedir.

Excelde Sıralama Nasıl Yapılır?
Excelde Sıralama Nasıl Yapılır?

Excel’in Bazı Özellikleri

Grafikler: Oluşturduğunuz verileri Excel ile grafik şeklinde sunabilirsiniz. Sunum yapan kişiler canlılık katmak olayı görsellikle birleştirmek için sıkça tercih ederler. 2013 ve üzeri sürümlerinde önceki sürümlerine göre çok daha kolay grafik üretilebilmektedir. Sizler verilerinizi girdiğinizde Excel sizlere uygun grafikleri sunacaktır. Excelde Sıralama

Bul Değiştir: Bazı kelime veya verilerde değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. Tek tek aramak yerine kutucuğa, arama yerine değiştirmek istediğimiz kelime veya rakamı yazarak kolayca değişimini sağlamaktayız.

Excelde Sıralama

Metin – Sütun Değişimi: Yazdığımız metinlere sütunlara çevirerek daha doğru bir tablo görünümü kazanabiliriz. İstediğimiz yerden itibaren bölerek veya komple bu işlemi gerçekleştirebiliriz.

Excel’ Sıralama İşlemi

Verilerinizi oluşturduğunuz fakat istediğiniz alfabetik veya rakamsal sırada ilerlemiyordur. Excel bu konuda size sıralama adı altında bir başlık oluşturmuştur. Saniyeler içinde verilerinizi sıralayıp kendi kontrolünüze alabiliyorsunuz.

Stok listeniz varsa ürün sayınıza göre azdan çok veya çoktan aza doğru sıralamak, renklendirme ve simge işaretlerine göre sıralama yapmak aradığınız verileri daha kolay bulmanızı sağlayacaktır. Bu sıralama işlemi için öncelikle sütununuzda yer alan hücreyi seçmelisiniz. Ardından çıkan listede veriye tıklayıp sırala ve filtrele özelliğini seçerek A’dan Z’ye veya Z’den A’ya göre tercih sebebinize uygun olanı seçiniz.

Sıraladığınız verileri metne çevirmek istiyorsanız CTRL + 1 yöntemi ile kısa sürede çevirebilirsiniz. Excel sunmuş olduğu kolaylıklarla sıralama konularında da farkını ortaya koymuştur.

Sizler için hazırladığımız diğer faydalı bilgiler kategorisindeki yazılarımızı da görmenizi tavsiye ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz