Excel Koruma Nasıl Kaldırılır ?
Excel, Microsoft ekibiyle 1989 tarihinde yazılım aşamasına son vererek ortaya çıkmıştır. Excel koruma. Excel, Windows ve Apple Macintosh bulunan her dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilmektedir. Genellikle hesaplama işlemlerinde muhasebe, mali işlerde sıkça kullanılmaktadır. İşe alım sırasında Excel kullanımının bilinmesi de bir krater oluşturmaktadır. Microsoft Excel hücreleşme yöntemi ile satır ve sütun halinde çalışmaktadır. Excel’in oluşturmuş olduğu formüller, meta sayılar ve kolaylıkla yapılan işlemler bulunmaktadır. Bu formüller bilindiği takdirde çok kısa sürede tablolama işlemlerinizi yapabilmektesinizdir. Alış-satış, tarih hesaplama, analız, raporlama, analiz gibi birçok alanı bulunmaktadır. Firmaların %80 i Excel doğrultusunda işlerini yürütmektedir. Bazı formülleri vardır ve çok kolay biçimde matematik bilmeyen kişilerin bile ezber yoluyla kullanımını sağlamaktadır.

Excel Koruma İşlemi
Firmanız veya kişisel bilgilerinizin korunması çok önemlidir. Bu konuda Microsoft Excel öneminin farkında vararak kullanıcılarının gizliliğini önemsemektedir. Rakamsal değerlerinizi kolayca saklayabilirsiniz. Korumasını gerçekleştirdiğiniz Excel dosyası 2. Kişiler tarafından değiştirilip ele geçirilemez. Hiçbir şekilde dosya değiştirilemez, taşınamaz hale gelir. Bu özelliği hücrelerinizi kilitleyerek ve üzerinde çalışma yaptığınız dosyayı belirlediğiniz şifre ile kilitlemelisiniz. Şifreleriniz size ait olup başkası tarafından bilinmemelidir. Şifresiz olarak da kilitleyebilirsiniz fakat tıklama anında şifresiz olarak açılıp diğer kişiler tarafından üzerinde oynama yapılabilmektedir. Şifrelediğiniz korumayı şu şekilde kaldırabilirsiniz:
. Gözden geçir sekmesini açarak değişiklikler kısmını bularak sayfayı koruma kaldıra tıklamalısınız.
. Koruma işlemi kaldırıldığında dosyalarınızı kolayca taşıyabilir ve değişikliğe gidebilirsiniz. Koruma işlemini kaldırmak için belirlediğiniz şifreyi unutmamanız gerekmektedir. Excel Koruma

Excel Formülleri
Microsoft Excel de bulunan toplama, çıkarma, bölme, çarpma işlemleri ile gelir giderlerinizi hesaplayabilirsiniz. Her türlü mali işlerde ve bütçe hesaplama işlemlerinde kullanılır. Formül ne olursa olsun bazı belli başlı kurallar vardır. Excel Koruma
. Formüllerin başına eşittir koyarak hesaplamaya başlamalısınız. Aksi takdirde hesaplama yapılamaz.
. Formülde kullanılan her harfin büyük yazılması gerekmektedir. Excel bu detaylara dikkat etmektedir.
. Hücreleriniz arası sıralı işlem yapacaksanız iki nokta kullanmalısınız. Farklı hücreleri kullanacaksanız noktalı virgülle işlem yapmalısınız.
Bu özelliklere dikkat ettiğinizde kolaylıkla her türlü formülü gerçekleştirebilirsiniz.
Sizler için hazırladığımız diğer faydalı bilgiler kategorisindeki yazılarımızı da görmenizi tavsiye ederiz.