Excel Filtreleme Nasıl Yapılır?
Excel kuruluş yılı olarak Microsoft ve Apple ile de ilerleyerek 1989 yılında yazılım kurulum sistemini tamamlamıştır. Excel Filtreleme Nasıl Yapılır? Dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarınızda tanımlı olan elektronik hesaplama ve tablolama programıdır. Excel bünyesinde meta işlemleri, hücreye dayalı tablolama işlemleri, işaretler gibi çok fonksiyonlu özellikler bulunmaktadır. Bu özellikleri formüller sayesinde işlem bilmeden yapabilmektesiniz. %80 e yakın firma Excel kullanımını hesaplama işlerinde yapıp eleman alımını Excel’i kullanan kişilerden seçmektedir. Excel’i mali hesaplamalarda, bütçe gelir giderlerinde, kişi sayılarının sıralamasında, tarih aralığında kullanabilmektesiniz. Alanı ne kadar geniş gözükse de hepsi tek formül altında yapılabilmektedir. Excel’in sizlerin verilerini korumak için oluşturduğu şifreleme yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntem ile dosyalarınızı koruyarak kişiye özel hale getirebilmektesinizdir. Excel Filtreleme

Excel Bünyesinde Yapılabilecekler
Kısayollar: Excel kullanıcılarına çok basit ve kullanım alanı geniş olan kısayollar oluşturmuştur. Zaman açısından kolaylık sağlamaktadırlar. Tek tek seçmek yerine yapacağınız işlemi kısayollar sayesinde saniyeler içinde yapabilmektesinizdir.
Fonksiyonlar: Excel formüllerin yanı sıra bazı fonksiyon özellikleri eklemiştir. Gün-ay-yıl, maksimum-minimum, bugün-şimdi gibi birçok fonksiyonu bulunmaktadır. Bu sayede menüler erişimiyle işlemleriniz en kolay şekle indirgenmiştir.
Pivot Tablo: Oluşturduğunuz verileri karşılaştırma, analizini çıkarma, özet tablolarınıza bakma işlemlerini yaparsınız. Alanlarınızı oluşturarak ekle-tablo ile işlemimize yön veririz.
Sıralama: Tablolarımıza oluşturduğumuz başlıklar sonrasında verilerimizi yazarız. Bunlar alfabetik, sıralı, rakamsal değer ölçüleriyle yapılmaz. Hesaplama işlemlerimizi giriş-düzenle-sırala ve filtre uygula ile sıralı bir biçimde yapabiliriz. Excel Filtreleme
Excel Filtreleme İşlemi

Excel’in gelişen ve değişen sürümleri olabilmektedir. Kullandığınızın sürüm her ne olursa olsun filtreleme işlemi yapılabilmektedir. Filtreleme işlemi sizlerin belirlemiş olduğu aralıklara göre yapılmaktadır. Diğer 4 işlem kadar kolay yapılmaktadır. Manuel veya klavye ile filtreleme aralığınızı oluşturabilirsiniz. Filtre seçeneğinizi ekleme ve kaldırma yöntemiyle şekillendirebilirsiniz. Klavye üzerinden CTRL + SHİFT + L tuşlarına basarak yönlendirilirsiniz. Manuel olarak yapacaksanız bulundurduğunuz aralıktan hücrenizi seçip veri filtresine tıklayıp sütun başlığını seçip kendinize uygun olan metin veya sayı filtreleme işleminizi Excel kolaylığıyla saniyeler içinde gerçekleştirebilmektesinizdir. Birçok formül ve veriye yer veren Excel kullanıcıları için her gün yenilenip gelişmektedir.
Sizler için hazırladığımız diğer faydalı bilgiler kategorisindeki yazılarımızı da görmenizi tavsiye ederiz.